Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε συναυλία στο Τέξας, τουλάχιστον 8 νεκροί

Τραγική ήταν η κατάληξη συναυλίας στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον του Τέξας, καθώς στη διάρκεια συναυλίας του ράπερ Τράβις Σκοτ (Travis Scott) οι θεατές κινήθηκαν μαζικά προς τη σκηνή. Αποτέλεσμα ήταν να συνωστιστούν δεκάδες άνθρωποι, να πέσουν στο έδαφος και να ποδοπατηθούν.

Τουλάχιστον 8 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αρχές του Χιούστον. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε σε νοσοκομεία 17 τραυματίες, μετέδωσε το κανάλι, προσθέτοντας ότι 11 απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν με καρδιακή ανακοπή.

Όπως ανακοίνωσε ο επκεφαλής της πυροσβεστικής του Χιούστον, Σάμιουελ Πένα, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής (4 π.μ. Σαββάτου ώρα Ελλάδας) και η συναυλία ματαιώθηκε. Πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, ενώ ματαιώθηκε και η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ.

Στον συναυλιακό χώρο έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί